4 gode råd til juledekorationer

For mange af os er julen den bedste tid på året, og det skyldes især den enorme mængde af hygge, som december involverer. Vi har alle forskellige barndomsminder om julen, som vi ser tilbage på med glæde, men for de fleste af os bliver det ikke rigtig jul uden juledekorationer i hjemmet.
Derfor har vi samlet en række gode råd til dig, hvis du stadig mangler årets juledekoration eller bare gerne vil have én til.

1. Lav den selv

Det første råd er også det vigtigste – lav selv din juledekoration! Det kan i den grad betale sig, hvis man kigger på prisen på købte juledekorationer, da forretningerne ikke er bange for at hive penge op af lommen på dig.
Samtidig er der en vis hygge ved en hjemmelavet dekoration. Og stor stolthed, når man kan fortælle gæsterne, at det er en hjemmekreation. Internettet er en fantastisk inspirationskilde, så udnyt dette, hvis du mangler inspiration. Du behøver ikke kopiere andre, men gode inputs er aldrig en negativ ting. Måske kan du endda få forbedret en dekoration, som du allerede havde i tankerne.
I sidste ende har julen en stolt tradition for hjemmelavede ting. Selvom man måske ikke kan nå at lave alt selv, så bør en juledekoration være højt på listen.

2. Vær kreativ

Nu er der blevet snakket meget om julens traditioner, men det betyder ikke, at en juledekoration bør være kedelig. Du kan sagtens bruge utraditionelle materialer i eksempelvis rød, sølv eller guld og stadig give dekorationen et juleagtigt indtryk.

Man ser ofte små nisser, julekugler og sløjfer i dekorationer, men hvorfor ikke udvide horisonten. Mange købte dekorationer ser netop professionelle ud, da folkene bag tør lege med alternative dekorationsidéer. Hos My Stone kan du nemt finde inspiration til spændende julepynt, der med fordel kan inkluderes i din dekoration. Vær ikke bange for at være kreativ, for det skaber blikfang og viser, at du har tænkt over din dekoration.

3. Brug naturen

Når man har snakket om at være kreativ, er det også vigtigt at huske det traditionelle. Gran og mos er populære klassikere og kan selv samles i naturen – du skal dog være opmærksom på Naturstyrelsens vejledninger. I november og december offentliggøres de områder i Danmark, hvor det er tilladt selv at samle gran.
Andre naturlige pynte idéer kan også være tørrede appelsinskiver, stjerneanis og kanelstænger, der sammen med gran kan give en vidunderlig duft i stuen. Troldegerne kan ligeledes købes og skaber god stemning med deres fortryllende udseende.

Naturmaterialer har et godt samspil med de mere kreative materialer, og en dekoration har ikke de samme kvaliteter, hvis ikke bege dele er inkluderet. Du kan blandt andet se et eksempel her, på hvordan naturen er draget ind i en kreativ og anderledes dekoration.

4. Husk alle dimensioner

Det sidste og måske vigtigste råd er, at du skal huske alle tre dimensioner, når du laver din dekoration. Rigtig mange glemmer at bygge i højden, når de laver dekorationer, og det skaber et fladt resultat, hvor lyset måske er det eneste, der stikker op.
Du får et mere harmonisk udtryk i den dekoration, hvis du ikke er bange for at udnytte alle dimensioner. Her kan du for eksempel se et eksempel på en dekoration, hvor der virkelig er leget med materialer i højden. Det gør dekorationen mere spændende og livlig at se på.
I sidste ende vil du opdage, at det faktisk er nemt at lave en dekoration, der både ser dyr og professionel ud – det handler bare om at turde prøve.