Guide til vandperler

Hos My Stone forhandler vi både færdiglavede vandperler og tørre udgaver på pose, men hvordan er det lige de bruges
– og hvad skal de helst præcist bruges til? I dette blogindlæg vil vi forsøge at besvare alle spørgsmål, så du også kan tage vandperler i brug.

1. Hvad er vandperler?

Dette trin er det første, og muligvis også det mest nørdede. De er lavet af polymer, der er en slags gelatine. De er ikke lavet i et giftigt materiale, så det er i princippet ikke farligt at spise dem, hvis de er opsvulmede, men omvendt så frarådes det også at spise almindelige perler, selvom der i princippet heller ikke sker noget ved det. Kort sagt skal du ikke spise dine vandperler, men skulle dit barn sluge én ved et uheld, bør der ikke være grund til panik. Skulle dig eller dit barn være så uheldig at spise tørre perler, skal der søges lægehjælp, da perlerne svulmer op i maven.

2. Hvordan bruges vandperler?

Til hver pose af vandperlerne, skal du bruge 0,5 liter vand. Du hælder vand i en beholder af passende størrelse og tilsætter de tørre perler. Efter cirka 3 timer er perlerne over dobbelt så store, mens de svulmer op og bliver 80-100 gange større 6-8 timer efter.
På dette punkt er de færdige og klar til brug, når du har hældt det overskydende vand fra.

3. Hvordan vedligeholdes vandperler?

Fordelen ved dem er, at der stort set ikke er nogen vedligeholdelse. De vil dog typisk begynde at svinde ind efter 14 dage, men så skal de bare lægges i vand igen indtil de er tilbage i fuld størrelse.
Derudover kan det også være en god idé at skylle perlerne hver 14. dag. Dette gøres bedst ved at hælde dem i en si og putte dem under en løbende hane. På den måde holder de sig friske, og der opstår ikke lugt på grund af kontakt med organisk materiale.

4. Hvad kan vandperler bruges til?

Det der gør vandperler så specielle er deres mange anvendelsesmuligheder. De er særdeles velegnede til buketter og især potteplanter. De er især anvendelig til planter med større rodnet, hvor de kan fungere både som vand og jord. Man behøver derfor ikke vande eller gøre andet end at vedligeholde perlerne som beskrevet i punkt 3.

 

5. Hvad kan vandperler alternativt bruges til?

Vandperler er som nævnt ikke giftige, og det gør det muligt for dig også selv at nyde dem. De kan eksempelvis bruges til et koldt fodbad på varme sommerdage, hvor perlerne kan holde sig kølige længere end en simpel balje vand.
De kan også være et sjovt stykke legetøj for børnene, men hold dog øje med, at der ikke ryger nogen indenbords, og sørg for, at de ikke får fat i de tørre perler.

God fornøjelse med dine vandperler!